27 Ocak 2008

cartes du ciel sky charts ücretsiz astronomi programı..


bu oldukça kullanışlı ve tabiki ücretsiz astronomi programı ile belirlediğiniz tarihte, gece pencerenizden dışarı baktığınızda gökyüzünde hangi gezegenleri ve takım yıldızları görebileceğinizi öğrenebilirsiniz.. astronomi meraklılarının mutlaka arşivlerinde bulunması gereken bir program.. indir!

zsnes nintendo emülator..


masaüstünüzde nintendo oyunlarını çalıştırmak için geliştirilmiş bir emülatör olan zsnes programı windows, dos, linux ve freeBsd platformalarını desteklemekte.. şu anda piyasada bulabileceğiniz belkide en iyi nintendo emülatörü olan bu programla çocukluğunuzdan aşina olduğunuz street fighter, mortal kombat gibi onlarca oyunu pc nizde oynayabilirsiniz.. indir!

google earth ile dünya parmaklarınızın ucunda..


tamamıyla uydu fotoğrafları üzerinden hazırlanmış 3 boyutlu gerçek bir dünya haritası üzerinde istediğiniz bölgeye zoom yapın.. yolları izleyin.. gerçek binalara bakın.. hatta evinizi bulun.. bilgisayar başında sizlere keyifli dakikalar geçirtecek bu müthiş program ile dünya parmaklarınızın ucunda.. tabiki powered by google :) indir!

tuxracer penguen oyunu :)


geçmişten günümüze gelen, bir zamanların sevimli oyunu tuxracer.. belki birçoğunuz ismini ilk kez duydu ancak bu sevimli penguen oyunlarının ilk atası bu oyun yani tuxracerdı.. herneyse.. güle güle yarışın, oynayın.. indir!

iconart ikon ve cursor yapma/düzenleme programı..


iconart, oldukça küçük boyutlu olmasına rağmen, boyutundan beklenmeyecek kalitede ve ayrıntıda işler çıkartan ücretsiz bir ikon oluşturma ve geliştirme programı.. oluşturmak istediğiniz dosyanın boyutlarını ve türünü belirledikten sonra yaratıcılığınız doğrultusunda sıkı çalışmalar ortaya çıkartabilirsiniz.. indir!

BzFlag ücretsiz multiplayer tank oyunu..


çocukluğumuzdan aşina olduğumuz televizyon atarilerinde bolca oynadığımız tank oyununa benzer bir sistem üzerinde işleyen, grafiksel açıdan oldukça gelişmiş windows, linux ve macintosh sistemlerde sorunsuz çalışan multiplayer destekli oldukça kaliteli bir tank oyunu.. screenshotları çok hoşuma gitti en kısa zamanda bende denemek istiyorum.. indir!

24 Ocak 2008

hoverrace multiplayer 2d oyun..


multiplayer olarak oynanabilen 9 kişiye karşı yarışabileceğiniz bu oyunda amaç craftınızı bitiş çizgisine ilk olarak götürebilmek.. tabii bunun için atlama, kayma, çarpma gibi özellikleri iyi kullanabiliyor olmanız lazım.. indir!

gunbound aksiyon oyunu..


2D arayüze sahip bu aksiyon tarzı oyunda lond ismi verilen dünyada tek kişilik araçlarınızla rakiplerinizi alt etmeye çalışıyorsunuz.. sevimli grafikleri ile eğlence ve bol aksiyonun birleştiği gunbound her geçen gün oyuncu sayısını arttırmaya devam ediyor.. indir!

banshee screamer alarm..


bir tür saat ve uyandırma programı olan banshee daha önceden ayarlayabileceğiniz istediğiniz bir anda aktive olup mp3 dosyalarını çalmaya başlayabilir ya da istediğiniz bir programı çalıştırabilir.. sahip olduğu farklı saat tasarımlarıda dikkat çekici.. indir!

opera browser programı..


firefox ve internet explorer için en güçlü alternatif olan opera programı hakkında çokta fazla söylenebilecek bişe yok aslında.. bilenler bilir.. opera tarayıcıların belkide atası konumunda.. ancak çeşitli sebeplerle şu an tarayıcı pazarında oldukça gerilere düşmüş durumda.. farklı tat ve lezzetler arayanların hoşuna gideceğini umuyorum.. indir!

crazy browser ile farkli bir tarayici deneyimi..


sahip olduğu özelliklerle farklı bir browser tecrübesi yaşamanızı sağlayan crazy browser programı sekme sistemini, ve fare hareketlerine göre komutlar vermenizi sağlyan mouse gestures özelliğine sahip.. firefox gibi dışarıdan farklı bileşenler de yüklenebilen yazılımda kapsamlı güvenlik ayarları ve gezilen sayfaya zoom yapma özelliğinin yanında türkçe dil desteği de var.. indir!

windows defender ile sisteminizi koruyun..


windows defender bilgisayarınızı istenmeyen pop-up lara, düşük performansa ve spyware ve diğer istenmeyen yazılımlardan kaynaklanan güvenlik tehditlerine karşı koruyan ücretsiz bir yazılımdır.. gerçek zamanlı (real-time) koruma özelliğine sahip programı windows xp, wondows vista ve windows 2003 üzerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.. indir!

bilgisayarınız açılırken hangi programlar çalışıyor..


bilgisayarınız ilk açıldığında hangi programların çalışıp-çalışmadığını merak ediyor musunuz? bu programla bilgisayarınızı gereksiz yere bilgisayarınızın kaynaklarını kullanıp, sisteminizi yavaşlatan programları ayrıca bilgisayarınızın açılışına yerleşerek saç baş yoldurtan virüsleri ve spyware yazılımları bulabilir anında sisteminizden kaldırabilirsiniz.. indir!

10 Ocak 2008

keePass şifre koruma programı..


sahip olduğunuz onlarca farklı şifreyi unutmamak için tek bir çatı altında toplamayı düşündünüz mü hiç? e tabi bunun için bir not defteri ya da word dökümanı kullanmanız güvenliğiniz açısından gerçekten aptalca olur.. ama bu program bu sorunu ortadan kaldırıyor.. müthiş şifreleme özellikleriyle tek bir master password belirliyorsunuz ve diğer ne şifreniz varsa hepsini bu programa kaydediyorunuz.. bu kadar basit.. üstelik programın türkçe dil desteği de var.. indir!

03 Ocak 2008

auto hotkey otomatik makro oluşturma programı..


bu program sayesinde kendi makrolarınızı tasarlayarak, sık kullandığınız programlara ya da sık yaptığınız işlemlere kısayollar atayabilir böylece işlerinizi daha çabuk ve de kolay bir şekilde halledebilirsiniz.. açıkçası uzun zamandır benim aramakta olduğum bir programdı.. indir!

01 Ocak 2008

clipomatic.. kopyala/yapistir pano duzenleyicisi..


klavyenizle ya da farenizle kopyala komutu verip windows panoya kopyaladığınız objeleri daha sonra başka şeyler kopyalasanız dahi geri getirmenize yarayan bir program.. aslında microsoft office serisi programlarda buna benzer bir özellik var ama bu program sayesinde bu özelliği tüm windows sisteminiz üzerinde kullanabiliyorsunuz.. boyutu da oldukça küçük.. mutlaka işinize yarayacaktır ;) indir!

roboform form tamamlama sihirbazı..


sizde benim forumlara, bloglara, ya da başka servislere üye olurken hep aynı sıkıcı formları doldurmaktan üşenen insanlardan mısınız? öyleyse eğer bu program tam bizim gibi üşengeçlere göre.. istenilen bilgileri bir kez bu programa giriyorsunuz daha sonra karşınıza çıkan bütün üyelik formları otomatik doluyor.. :) indir!

pretty run doya arama programi..


açmak istediğiniz programı başlat menüsü içerisinde onlarca seçenek arasında arayıp bulmaya çalışmaktan sıkıldıysanız bu program tam size göre.. küçük boyutuna rağmen birçok sürpriz özelliğiyle, hayatınızı kolaylaştıracak, stresinizi hafifletecek bu yazılımı herkese tavsiye ediyorum.. indir!

windows xp için Tweak UI 2..


windows xp işletim sistemini kullandığınız tüm bilgisayarlarda, sisteminize aklınıza dahi gelmeyecek bir çok hoş ince ayarı yapmanızı sağlayan bizzat microsoft tarafından geliştirilmiş bu programı denemenizi tavsiye ediyorum.. aynı zamanda program vasıtasıyla yapacağınız bazı ayarlarla sisteminizi de hızlandırabilirsiniz.. indir!